Υλικά Συνταγής
Μια υπέροχη επιλογή για το γιορτινό ή το κυριακάτικο τραπέζι σας. Πεντανόστιμο αρνάκι Κασσανδρινό με ρύζι. Μοσχομυρωδάτο και απολαυστικό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 3 κιλά αρνάκι γάλακτος
- 1 μισή κιλό κρεμμύδια, φρέσκα
- Μισή κούπα άνηθο
- Μισή κούπα δυόσμο
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
- 60 γρ. χυμό λεμονιού
- 1 μισή κούπα ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το δυόσμο.
Σε γκιουβέτσι ή πυρέξ, αραδιάζουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το αρνάκι από το λίπος.
Το αλατοπιρώνουμε και το βάζουμε ολόκληρο στο σκεύος μας ή το κομματιάζουμε.
Έπειτα ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το λεμόνι (δε βάζουμε παραπάνω ελαιόλαδο, γιατί θα βγάλει το κρέας αρκετό λίπος).
Ψήνουμε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
Τέλος, προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Το αρνάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να συνοδέψουμε το αρνάκι με πατάτες φούρνου.
Σχετικές συνταγές
- Πεντανόστιμο αρνάκι με γιαούρτι και δυόσμο
- Νόστιμο αρνάκι πριντανιέρ
- Αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, όνειρο!
- Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο, πανεύκολο!
- Αρνάκι στο φούρνο, με μαμαδίστικη συνταγή!
- Πεντανόστιμο αρνάκι στο χαρτί με λαχανικά