Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια συνταγή που θα σας προσφέρει μοναδικές γεύσεις. Εύκολα κεφτεδάκια με σάλτσα κρεμμυδιού στο φούρνο. Αφράτα και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
Για τα κεφτεδάκια
- 1 κούπα κρεμμύδια
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς την κόρα
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 50 γρ. περίπου σόδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Αλεύρι, για το τύλιγμα
Για τη σάλτσα
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 160 γρ. ελαιόλαδο
- 5 σκ. σκόρδο
- 80 γρ. κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 2 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους μπαχάρι
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Τα τυλίγουμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Τα τοποθετούμε σε πυράντοχο σκεύος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιού που έχουμε ήδη φτιάξει και τέλος τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι η πατάτες.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαϊντανό με δυόσμο.
Σχετικές συνταγές
- Σπιτικά κεφτεδάκια με πράσο και καρότο
- Κεφτεδάκια με πατάτες στο φούρνο, μαμαδίστικη συνταγή
- Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια
- Κεφτεδάκια, στο τσακ...μπαμ!
- Τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια λαχανικών