Εύκολο σουφλέ μελιτζάνας, πανδαισία γεύσης!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 09/04/2020

Μια συνταγή για ένα γευστικό φαγητό, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με την νοστιμιά του. Εύκολο σουφλέ μελιτζάνας, πανδαισία γεύσης! Απλά δοκιμάστε το.

Υλικά συνταγής

  • 5-6 μελιτζάνες, μεγάλες (ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ σας)
  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 φέτες τυρί του τοστ (με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά (250 γρ. η μια)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τις αλείφουμε πολύ ελαφρώς με ελαιόλαδο κι απ' τις 2 πλευρές με πινελάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά να μαλακώσουν.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες.

Από πάνω στρώνουμε τις μισές φέτες μπέικον και πάνω τις μισές φέτες τυριού.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά άλλη μία φορά.

Έπειτα, τρυπάμε τα υλικά μέχρι τη βάση του πυρέξ, μ' ένα πιρούνι, ή μαχαίρι, σε αρκετά σημεία και από πάνω περιχύνουμε, σε όλη την επιφάνεια, τη κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε το σουφλέ λίγο να σταθεί, μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος και να ροδίσει ελαφρώς, η επιφάνειά του.

Αν χρειαστεί, προς το τέλος του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην “αρπάξει” το τυρί της επιφάνειας.

Το σουφλέ μελιτζάνας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας πχ γαλοπούλα καπνιστή.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (17 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας