Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και πιλάφι, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/05/2023

Μια συνταγή ιδανική για τη σαρακοστή και όχι μόνο. Γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και πιλάφι, η απόλυτη νοστιμιά! Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό γαρίδες
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες
  • Ελάχιστη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 2 φλ.τσ. ρύζι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε, καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις σιγοβράζουμε σε νερό με το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά.

Τις στραγγίζουμε και κρατάτε το ζουμί τους.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, τον μαϊντανό, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει.

Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες.

Κατόπιν βάζουμε σε κατσαρόλα τρεισήμισι φλυτζάνια υγρό (ζουμί από τις γαρίδες συμπληρωμένο με νερό) με αλάτι.

Μόλις βράσει, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε το ρύζι να σιγοψηθεί για 20 λεπτά.

Τέλος σερβίρουμε το ρύζι περιχυμένο με την σάλτσα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες ή κατεψυγμένες γαρίδες.
  • Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε το γαριδόρυζο μας με φρέσκο μαϊντανό.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαρίδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας