Γεμιστά μανιτάρια, η συνταγή από τη Γαλλία!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/01/2023

Αν αναζητάτε ένα λαχταριστό και ελαφρύ γεύμα σας έχουμε τη λύση. Γεμιστά μανιτάρια, η συνταγή από τη Γαλλία. Εύκολη συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 8 μεγάλα μανιτάρια
  • Τρίμματα από μια φέτα ξερό ψωμί
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο  
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα  
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές στο μισό βούτυρο.

Στο άλλο μισό βούτυρο σοτάρουμε τα κοτσάνια τους με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα ψίχουλα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και τα γεμίζουμε με το μείγμα.

Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα, ώσπου να μαλακώσουν καλά.

Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για άλλα 5 με 10 λεπτά, βάζοντας στο καθένα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο.

Τα σερβίρουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Προαιρετικά. για έξτρα νοστιμιά πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα γαρνίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας