Γεμιστό ρολό αρνιού με πατάτες, το τέλειο γεύμα!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 11/06/2022

Η ωραιότερη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι. Γεμιστό ρολό αρνιού με πατάτες, το τέλειο γεύμα! Το πιάτο που με την εμφάνιση και τη γεύση του θα κλέψει τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • Αρνί μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 7–8 αμπελόφυλλα, τα οποία έχουμε ζεματίσει πρώτα για 5–10 λεπτά
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Άνηθο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 125 γρ. χαλούμι, τριμμένο
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης
  • Μισό λιτ. νερό
  • 2 ποτ. λευκό κρασί
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • 2 κιλά ντομάτες
  • 1 κιλό σπανάκι, πολύ καλά πλυμένο
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • Λίγο κορν-φλάουρ
  • 1 ποτ. νερό
  • Σκόρδο
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι, χοντρό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε λεπτά φιλέτα (όπως κάνουμε το κοτόπουλο).

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και την λαδώνουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

Πάνω στην λαδόκολλα στρώνουμε τα αμπελόφυλλα και ρίχνουμε χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και από πάνω στρώνουμε το κρέας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.

Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε πάνω στο κέντρο του κρέατος.

Πάνω στο σπανάκι προσθέτουμε το τυρί και από πάνω την πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μακρόστενα μπαστουνάκια.

Τυλίγουμε το αρνί σε ρολό και κατόπιν το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

Σ’ ένα ταψί βάζουμε λίγο νερό και κρασί, τοποθετούμε το ρολό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Το ζουμί του ταψιού το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κορν  φλάουρ το οποίο πρώτα έχουμε λιώσει σε κρύο νερό.

Τέλος βάζουμε σε ένα ταψί πατάτες, κρασί, λίγο ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, σκόρδο, αλάτι και της ψήνουμε στο φούρνο.

Το ρολό αρνί με πατάτες είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αντί για χαλούμι μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας