Γιορτινό πικάντικο κοτόπουλο με κάστανα και σύκα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 24/12/2019

Μια φανταστική συνταγή για καλοφαγάδες. Γιορτινό πικάντικο κοτόπουλο με κάστανα και σύκα. Ενα πολύ ωραίο πιάτο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

Για το κοτόπουλο

  • 1300 γρ. κοτόπουλο, σε μερίδες
  • 500 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. πάπρικα, καυτερή
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • Μισό ξύλο κανέλας
  • 8 αποξηραμένα σύκα
  • 10 κάστανα
  • 2 κ.σ. σταφίδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για το μαρινάρισμα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ετοιμάζουμε την μαρινάρα.

Περιχύνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 5 με 6 ώρες περίπου.

Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και το ροδίζουμε στο ελαιόλαδο.

Έπειτα, το βγάζουμε σε πιατέλα.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθύνουν και έπειτα τα σκόρδα και τα μπαχαρικά.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, τα σύκα, τα κάστανα, τις σταφίδες και το μέλι.

Μετά, προσθέτουμε τη μαρινάρα και το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσει καλά το κοτόπουλο και μελώσει η σάλτσα μας.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε το κοτόπουλο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο.
  • Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, το αφήνουμε σκεπασμένο με λαδόκολλα, ούτως ώστε να ανακτήσει τα υγρά του και να ρουφήξει τους χυμούς του, που με το ψήσιμο, βγαίνουν στην επιφάνεια.
  • Μπορούμε επίσης να το συνοδέψουμε με πατάτες και ρύζι.
  • Τα κάστανα μπορείτε να τα βρείτε έτοιμα, προβρασμένα στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας