Υλικά Συνταγής
Ιδανική συνταγή για το οικογενειακό σας τραπέζι. Παραδοσιακό χοιρινό με πράσα. Ένα υγιεινό και γευστικότατο πιάτο. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό μπούτι, χοιρινό
- 2 κιλά πράσα
- Μισή κούπα κρασί, κόκκινο
- 2 ντομάτες, ώριμες
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 5 εκατοστά.
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
Τέλος, προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμα (μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το κρέας).
Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αντί για ώριμες ντομάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας, μισό κουτί ντοματάκια.
Σχετικές συνταγές
- Χοιρινό με πράσα, γρήγορα και νόστιμα!
- Πεντανόστιμο χοιρινό, με πρασοσέλινο
- Χοιρινό πρασάτο στην κατσαρόλα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
- Πράσα με χωριάτικο λουκάνικο και μανιτάρια, σκέτη νοστιμιά!