Υλικά Συνταγής
Μια ξεχωριστή συνταγή, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι. Χοιρινό μοραΐτικο, σκέτη απόλαυση! Ζουμερό και πεντανόστιμο. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι, σε κύβους
- 55 γρ. ελαιόλαδο
- 2-3 σκ. σκόρδο, τριμμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισή κούπα λευκό κρασί, ξηρό
- 1 κούπα ντομάτες, πολτοποιημένες
- Μισό κιλό κολοκυθάκια, σε στρογγυλές φέτες
- 1 κούπα φέτα, τριμμένη
- 1 κιλό πατάτες, σε στρογγυλές φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και έπειτα ρίχνουμε και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ώσπου να μαραθούν.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κρέας με το αλεύρι και προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μισή ώρα περίπου ή ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, στρώνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.
Κατόπιν τοποθετούμε το κρέας επάνω από τα λαχανικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τέλος ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς Κελσίου, για μιάμιση ώρα περίπου.
Το μοραΐτικο χοιρινό είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για έξτρα νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγη μουστάρδα.
Σχετικές συνταγές
- Χοιρινό κότσι με μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο
- Χοιρινό με τρίχρωμες πιπεριές και σάλτσα σόγιας
- Υπέροχο χοιρινό με αραβικές πίτες
- Χοιρινό με σέλινο, η συνταγή της μαμάς Κατερίνας
- Γευστικότατο χοιρινό, με σελινόριζες