Χριστουγεννιάτικη σαλάτα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια συνταγή για σαλάτα που σίγουρα θα την καθιερώσετε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Χρώματα, αρώματα και μοναδικές γεύσεις που θα εντυπωσιάσουν. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 2 καρδιές μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • Μισό κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα μεγάλα, περασμένα από τον τρίφτη (ραπέ)
  • 4-5 ραπανάκια, περασμένα από τον τρίφτη (ραπέ)
  • 1 ρίζα σέλινο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 8 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. ρόκα, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κάρδαμο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, καθαρίζουμε τη ρίζα του σέλινου εξωτερικώς και την τρίβουμε στον τρίφτη (από το χοντρό μέρος).

Για να μην μαυρίσει, τη βρέχουμε αμέσως με το χυμό του λεμονιού.

Στο μπολ που θα σερβίρουμε την σαλάτα βάζουμε τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, δηλαδή το ψιλοκομμένο μαρούλι ανακατεμένο με λίγο κρεμμυδάκι, άνηθο και ξύδι.

Προσθέτουμε τη ρίζα του σέλινου (ραπέ), το ψιλοκομμένο λάχανο και τα ραπανάκια (ραπέ).

Έπειτα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ρόκα και κάρδαμο.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε την σάλτσα,

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί.

Τέλος, τα χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο και το ξύδι, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.

Η σάλτσα σερβίρεται χωριστά ή περιχύνεται πάνω στη σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Η σαλάτα αυτή σερβίρεται κρύα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σαλάτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας