Υλικά Συνταγής
Μήπως ψάχνετε για ένα κλασικό σνακ, που θα είναι ταυτόχρονα νόστιμο, χορταστικό αλλά και πρωτότυπο; Αυτή εδώ η συνταγή για σπανακόπιτα θα σας καλύψει! Εκτός από το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά, αυτή η σπανακόπιτα περιέχει και ένα «μυστικό» συστατικό, τη σταφίδα, αλλά και ρύζι. Και δεν έχει καθόλου τυρί. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!
Υλικά Συνταγής
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ κιλό φύλλο κρούστας
- 1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι μας.
Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζουμε με αλάτι και το τρίβουμε.
Στη συνέχεια, το στύβουμε καλά, για να φύγει το περιττό νερό.
Έπειτα σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας, με το λάδι, αφού τα όμως κόψουμε πρώτα. Κρατάμε λίγο λάδι για το πασπάλισμα των φύλλων.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σωτάρουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα, το αλάτι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για μερικά λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και σιγά σιγά σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε τα 2/3 από τα φύλλα, ενώ αλείφουμε το καθένα με λάδι.
Απλώνουμε μέσα το σπανάκι, το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε επίσης με λάδι.
Τέλος, χαράζουμε την σπανακόπιτα μας και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά.
Και αυτό ήταν, η σπανακόπιτα μας είναι έτοιμη!
Την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει και σερβίρουμε αμέσως. Καλή μας απόλαυση!
Συμβουλές για τη σπανακόπιτα
- Εάν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε τη σταφίδα και το ρύζι και να προσθέσουμε 2-3 κ.γ. τραχανά.
- Για μια πιο σπιτική και μαμαδίστικη ζύμη, που θα απογειώσει το αποτέλεσμα, πατήστε εδώ
Δείτε κι άλλες συνταγές με πίτες
- Σπανακόπιτα, σπιτική και αγαπημένη συνταγή
- Νόστιμη μελιτζανόπιτα με χωριάτικο φύλλο και μανιτάρια!
- Χορτόπιτα με σπανάκι, αντίδια, παντζάρι, βαλεριάνα και τυρί
- Πρασοκρεατόπιτα
- Μανιταρόπιτα
- Πίτα με ανθότυρο
- Ντοματόπιτα
- Συκωτόπιτα