Κοτόπουλο Κιέβου, ο ορισμός της νοστιμιάς!

Από Ρεμί, 24 Μάιος, 2022
Μερίδες

Αν ψάχνεις ένα διαφορετικό τρόπο για να μαγειρέψεις το κοτόπουλο, σου έχουμε την λύση. Η συνταγή προέρχεται από τη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα το Κίεβο. Το ζουμερό αυτό κοτόπουλο κλέβει την παράσταση. Φτιάχνεται εύκολα και είναι πραγματικά πεντανόστιμο!

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 4 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμύδια (μόνο το πράσινο μέρος)  
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. φρυγανιές, κοπανισμένες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα σε μπολ το φυτικό βούτυρο για να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα κομμάτια, τους δίνουμε οβάλ σχήμα και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Χωρίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στα δύο ώστε να έχουμε 8 κομμάτια.

Έπειτα χτυπάμε λίγο τα στήθη του κοτόπουλου με τη γροθιά μας για να γίνουν πιο λεπτά.

Βάζουμε ένα κομμάτι από το μείγμα του βουτύρου σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και τα τυλίγουμε σε ρολό.

Κατόπιν βουτάμε τα γεμισμένα ρολά κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τελευταία στη γαλέτα, όπου έχουμε προσθέσει και το τυρί.

Βάζουμε τα παναρισμένα ρολά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τέλος τηγανίζουμε τα ρολά σε καυτό ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσουν και τα σερβίρουμε αμέσως.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με σοταρισμένα λαχανικά και πατάτες τηγανιτές.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κοτόπουλο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας