Κρύα σούπα με αμύγδαλα

Υλικά συνταγής
Κρύα σούπα με αμύγδαλα

Ποιος είπε πως οι σούπες τρώγονται πάντα ζεστές και κατά τις χειμωνιάτικες ημέρες; Η συνταγή αυτή αλλάζει τα δεδομένα, αφού σας προτείνουμε μια κρύα σούπα με αμύγδαλα που θα σας ξετρελάνει. Τρώγεται περισσότερο το καλοκαίρι όμως οι τολμηροί μπορούν να την απολαύσουν και τον χειμώνα. Εξάλλου ο καιρός ακόμα το επιτρέπει. Μπορείτε να την φτιάξετε για ορεκτικό αλλά και για κύριο γεύμα!

Υλικά συνταγής

  • 115 γρ. άσπρο ψωμί, φρέσκο
  • 1 φλ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μισή κ.σ. ξύδι, από σέρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • Αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • Σταφύλια άσπρα και μαύρα (χωρίς κουκούτσια), ξεφλουδισμένα και κομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, θρυμματίζουμε το ψωμί σε μπολ, ρίχνουμε 2/3 του φλυτζανιού κρύο νερό και το αφήνουμε να σταθεί, για 5 λεπτά.

Κατόπιν, βάζουμε τα αμύγδαλα και το σκόρδο στο μπλέντερ και τα αλέθουμε.

Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε.

Σταδιακά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ώσπου το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

Έπειτα, προσθέτουμε το ξύδι από σέρι, 2 μισή φλυτζάνια κρύο νερό και δουλεύουμε το μείγμα, ώσπου να γίνει λείο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα, αν η σούπα είναι πολύ πηχτή.

Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.

Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με τα σταφύλια και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.

Η σούπα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το ξύδι Σέρι είναι το ξύδι που παρασκευάζεται από κρασί Σέρι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: