Μοναδικά και γευστικά καλτσούνια Ιεράπετρας

Υλικά συνταγής

Μια πασχαλινή συνταγή, με άρωμα Κρήτης! Μοναδικά και γευστικά καλτσούνια Ιεράπετρας. Σίγουρα θα σας καταπλήξουν. Απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 μισή κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κ.σ. αμμωνία
  • 4 κροκκάδια

Για τη γέμιση

  • 2 κιλά μυζήθρα
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 1 ασπράδι αυγού

Για το άλειμμα

  • 1 κροκκάδι
  • Κανέλλα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε.

Προσθέτουμε τα κροκκάδια, την αμμωνία και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Έπειτα, ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη που φτιάξαμε.

Βάζουμε μέσα σ' ένα μπολ τη μυζήθρα, τη ζάχαρη και το ασπράδι, αφού πρώτα το χτυπήσουμε και τα ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια, κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια, με τη ρόδα της πίτσας.

Βάζουμε στο κέντρο κάθε κύκλου, γέμιση.

Με τα δάχτυλα, σηκώνουμε γύρω-γύρω τη ζύμη και το φύλλο σαν δισκάκι.

Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο κροκκάδι και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Τέλος τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 50 λεπτά περίπου.

Τα καλτσούνια είναι πανέτοιμα.

Καλή σας όρεξη!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά αντί για 1 ασπράδι αυγού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ και 2 κουταλιές ανθόνερο.

Σχετικές συνταγές

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: