Πατάτες ωγκρατέν με αγκινάρες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Τι να πρωτοπεί κανείς για τη γεύση και τις μυρωδιές αυτού του ογκρατέν! Με πατάτες και αγκινάρες γίνεται απλά θεσπέσιο. Ένα νόστιμο, υγιεινό και θρεπιτκό φαγητό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε.

Υλικά συνταγής

  • 8 καρδιές αγκινάρες, κομμένες στα δύο
  • 1 κ.γλ. άνηθο, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραφιέρα, τριμμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν με το γάλα και τον κύβο, 15 λεπτά περίπου.

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με 200 γραμμάρια βούτυρο τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις αγκινάρες 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε τον πάτο του με λίγη κεφαλογραβιέρα.

Κατόπιν στρώνουμε το σκεύος με τη μισή ποσότητα από τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με λίγα από τα κίτρινα τυριά, τη μισή ποσότητα από τη φέτα και τη μισή ποσότητα από το ζαμπόν.

Τοποθετούμε από πάνω το μείγμα της αγκινάρας, το υπόλοιπο ζαμπόν, την υπόλοιπη φέτα και λίγα πάλι από τα κίτρινα τυριά.

Τέλος σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες πατάτες και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.

Οι πατάτες ωγκρατέν με αγκινάρες είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε, με πια πράσινη φρέσκια σαλάτα της αρεσκείας μας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας