Μοσχομυριστή πρασοτυρόπιτα

Υλικά συνταγής

Αυτή την συνταγή σίγουρα θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Μοσχομυριστή πρασοτυρόπιτα. Άκρως γευστική. Απολαύστε την κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 8 φύλλα κρούστας, χωριάτικα
  • 800 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 250 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, σε ροδέλες
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, ανάλατο
  • 150 γρ. παρμεζάνα
  • 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το κρεμμυδάκι και το πράσο.

Τα σκεπάζουμε 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στην συνέχεια, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται.

Στρώνουμε φύλλα σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών, τα βουτυρώνουμε καλά και ανάμεσα βάζουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Έπειτα, στρώνουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το μείγμα των τυριών με αυτό της κατσαρόλας.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

Τέλος, χαράζουμε την πρασοτυρόπιτα, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε την πίτα ανοιχτή, αφού ψηθεί, να σταθεί για 10 λεπτά στον πάγκο και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: