Ρολά μπέικον γεμιστά με μανιτάρια

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Η συνταγή που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Νόστιμα ρολά μπέικον, γεμιστά με μανιτάρια. Ιδανικά για κάθε περίσταση. Φτιάχνονται εύκολα και απλά και προσφέρουν ξεχωριστή, ζουμερή γεύση!

Υλικά συνταγής

  • 16 φέτες μπέικον
  • 8 λεπτές φέτες κρέας, κατάλληλο για σνίτσελ
  • 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 3 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε τις φέτες του κρέατος με σφυράκι για να πλατύνουν λίγο και τις αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψίχουλα ψωμιού, σοτάρουμε 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.

Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες του κρέατος και τυλίγουμε σε ρολά.

Έξω από κάθε ρολό τυλίγουμε 2 φέτες μπέικον.

Συγκρατούμε τα ρολά με οδοντογλυφίδες και κατόπιν τα τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμένο, το ένα κολλητά με το άλλο.

Έπειτα σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 45 με 50 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρις ότου ροδίσουν λίγο τα ρολά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να δώσουμε μια έξτρα γεύση στο μείγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ροκφόρ (50 γραμμάρια περίπου), λιωμένο με πιρούνι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας