Οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες, από τη Χίο

Υλικά συνταγής
Οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες, από τη Χίο

Αυτή η συνταγή θα σας φανεί χρήσιμη το καλοκαιράκι και όχι μόνο. Οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες, από τη Χίο. Ένας μεζές που μοσχοβολάει και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι. Απολαύστε τους!

Υλικά συνταγής

  • 4 κολοκύθια, μεγάλα
  • 3 αυγά
  • Παξιμάδια (όσο για να σφίξει το μείγμα)
  • Ένα πιάτο τυρί (φέτα)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι,
  • Δυόσμος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξύνουμε τα κολοκύθια με το μαχαίρι και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Δεν τ' αφήνουμε να λιώσουν.

Έπειτα, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα σφίγγουμε, για να φύγει το νερό.

Τα αφήνουμε για 1 με 2 ώρες εκεί, μέχρι να φύγει σχεδόν τελείως το νερό.

Τέλος, τα αναμιγνύουμε όλα μαζί, τα πλάθουμε σε μπάλες, τις οποίες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε πολύ καυτό ελαιόλαδο.

Τόσο απλά και εύκολα οι κολοκυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με γιαούρτι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.4 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: