Υλικά Συνταγής
Η ρεβιθόσουπα (ή ρεβυθόσουπα, αν προτιμάτε), είναι ένα εύκολο, άλλα και χορταστικό ταυτόχρονα πιάτο, που θα μας κρατήσει ζεστούς και θα μας προσφέρει τις κατάλληλες βιταμίνες που χρειαζόμαστε.
Υλικά Συνταγής
- 5 φλυτζάνια τσαγιού ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 λεμονί
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μας σε μια λεκανίτσα με νερό.
Όταν φτάσει η στιγμή για να τα μαγειρέψουμε, πετάμε το νερό και τα πασπαλίζουμε με την σόδα.
Τα αφήνουμε για 20 λεπτά με την σόδα και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε τρίβοντας τα, για να φύγει η φλούδα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας.
Έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα σκεπάζουμε με νερό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να χυλώσει.
Μόλις είναι έτοιμα τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και σερβίρουμε στύβοντας λίγο λεμονάκι από πάνω.
Και αυτό ήταν, η ρεβιθόσουπά μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τη συνταγή
- Προσοχή, καλό θα ήταν να ανακατεύουμε τακτικά τα ρεβίθια μας, για να μην κολλήσουν.
- Για ένα πιο πλούσιο και χορταστικό αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και λίγο ρυζάκι κατά το βράσιμο των ρεβιθιών.
Δείτε κι άλλες ωραίες συνταγές με όσπρια και ρεβίθια
- Ρεβίθια με πιπεριές στον φούρνο, άπλα τελεία!
- Ρεβίθια στον φούρνο με πατάτες!
- Χούμους
- Ρεβιθοκεφτέδες, η συνταγή από την Σίφνο.
- Ρεβιθόσουπα βελουτέ με φάβα, φακή, ρύζι και πατάτα!