Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή βγαλμένη από τα έγκατα της Κρήτης. Πεντανόστιμο Σφακιανό πιλάφι. Το αυθεντικό παραδοσιακό πιλάφι, που σερβίρεται σε όλες τις περιστάσεις. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- 3 φλ. ζωμό κότας
- 1 φλ. ρύζι, μακρύκοκκο
- Αλάτι
- 2-4 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρέσκο
- 3-4 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βράζουμε το ζωμό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και αλατίζουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 20 λεπτά, ώσπου το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Στα μισά του βρασμού, ρίχνουμε και τον χυμό του λεμονιού.
Έπειτα, όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, λειώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και φροντίζουμε να πάρει ένα απαλό καφετί χρώμα.
Το ρίχνουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Τέλος, απλώνουμε το ρύζι σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να σερβίρουμε το ρύζι μαζί με κρέας ή με αρνάκι που έχει σιγοβράσει με κρεμμύδια και λεμόνι.
- Αντί για ζωμό κότας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζωμό αρνιού, κατσίκας κατά προτίμηση όμω σπιτικό.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας πρόβειο βουτυρόγαλα, ή στακοβούτυρο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για πιλάφι
- Γαμοπίλαφο, όπως το φτιάχνουν στην Ικαρία
- Γιορτινό πιλάφι με μπασμάτι, ρόδια και φιστίκια Αιγίνης, σκέτη νοστιμιά
- Xριστουγεννιάτικο, γευστικό πιλάφι με κρούστα
- Πλιγούρι πιλάφι
- Ατζέμ πιλάφι, η πολίτικη συνταγή!