Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Σουφλέ πατάτας με κεφτεδάκια, πεντανόστιμο! Ένα φαγητό που σ' ένα τραπέζι θα κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του αλλά και με τη γεύση του! Δοκιμάστε το πάση θυσία!
Υλικά συνταγής
- 5-6 πατάτες μέτριες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κίτρινο τυρί
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ. κιμά
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, λιωμένο στο μπλέντερ
- Ψωμί ψίχα από 2 φέτες, τριμμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ούζο
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο με λίγο αλάτι.
Τις βράζουμε ελαφρώς μέχρι να τσιμπιούνται.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους μισό εκατοστό περίπου.
Στο μεταξύ ζυμώνουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε μπαλίτσες τα κεφτεδάκια.
Σ' ένα μικρό ταψί, αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο με πινέλο και καλύπτουμε με τις φέτες πατάτες καθώς και ολόγυρα του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με κοκκινοπίπερο και λίγο αλάτι και ύστερα τοποθετούμε τα κεφτεδάκια από πάνω και ανάμεσά τους πατάτες.
Έπειτα πασπαλίζουμε με το κασέρι και ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος.
Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να πιει την κρέμα και να ροδίσει.
Το σουφλέ πατάτας με κεφτεδάκια είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Όταν ζυμώσουμε τον κιμά μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσθέσουμε κύμινο για έξτρα νοστιμιά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για σουφλέ
- Σουφλέ αλλαντικών της τεμπέλας, απλά πεντανόστιμο!
- Αφράτο σουφλέ με μακαρόνια και τυριά
- Σουφλέ με κολοκύθι και πιπεριά
- Εύκολο σουφλέ μελιτζάνας, πανδαισία γεύσης!