Σουπιές με ελιές, μάραθο και σπανάκι, όνειρο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 26/01/2023

Μια παραδοσιακή συνταγή με όλη τη γεύση της θάλασσας. Σουπιές με ελιές, μάραθο και σπανάκι. Κλασικό, αγαπημένο, μαμαδίστικο φαγητό. Ειδικά για την περίοδο της νηστείας είναι ότι πρέπει!

Υλικά συνταγής

  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό σουπιές
  • Μισό κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο  
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κύβο μυρωδικών
  • Πράσινες ελιές (3/4 φλ.)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Στη συνέχεια βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε με λίγο νερό.

Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις σουπιές και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε σιγανή φωτιά 15 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, τον κύβο μυρωδικών και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν μισή ώρα.

Έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι, το μάραθο, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μισή ώρα ακόμη.

Τέλος, 5 λεπτά πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τις ελιές.

Οι σουπιές με ελιές, μάραθο και σπανάκι είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το φαγητό τρώγεται και χλιαρό.
  • Σερβίρουμε τις σουπιές με φρέσκο ψωμάκι ή λαγάνα αν το φτιάξουμε κατά την περίοδο της νηστείας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για σουπιές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας