Τηγανόψωμο, με σπιτική ζύμη, για μικρούς και μεγάλους

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 09/10/2019

Θέλετε να ετοιμάσετε ένα σνακ που θα σας βγάλει λίγο πιο έξω από τα συνηθισμένα; Σίγουρα η υγιεινή διατροφή είναι κάτι που πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά, αλλά ποιος είπε ότι δεν πρέπει να ξεφύγουμε και λίγο; Αυτή εδώ η συνταγή για τηγανόψωμο, είναι ό,τι "χρειάζονται" μικροί και μεγάλοι για τέτοια "παραστρατήματα". Οικονομική, απολαυστική και κατάλληλη και για τα παιδιά του ολοήμερου που μας ζητούν συνέχεια κάτι νόστιμο άλλα και χορταστικό. Αν δεν σας πειράζει να ζυμώσετε και λίγο, δοκιμάστε αυτό το τηγανόψωμο και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό αλεύρι Νο2
  • 1 φακελάκι μάγια
  • ¼ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά σε ένα μπωλάκι βάζουμε την μαγιά με λίγο νεράκι, τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε να αφρίσει.

Έπειτα σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα την μάγια. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

Αμέσως μετά, αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Μόλις φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε 2-3 φορές και κόβουμε 8-10 κομματάκια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν.

Αυτό ήταν, τα τηγανόψωμά μας είναι έτοιμα! Τα απολαμβάνουμε αμέσως ή τα αποθηκεύουμε για την επόμενη ήμερα.

Καλή μας όρεξη!

 

Συμβουλές για το τηγανόψωμο

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγη ρίγανη και πιπέρι.
  • Καλό θα ήταν όταν βγάλουμε τα πιτάκια από το τηγάνι, να τα βάλουμε σε λίγο χαρτί για να απορροφηθεί το έξτρα λάδι.

 

Δείτε κι άλλες συνταγές για σνακ

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (29 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας