Υλικά Συνταγής
Μερίδες
Μια μαγική συνταγή με όλες τις γεύσεις. Απολαυστικό φρικασέ θαλασσινών με αγριόχορτα. Μπορείτε να το απολαύστε κάθε εποχή του χρόνου. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε αν αγαπάτε τις γεύσεις της θάλασσας.
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμυδάκι, φρέσκο
- 3 γαρίδες
- 3 καραβίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό κ.γλ. κόλιανδρο, φρέσκο
- 1 λεμόνι
- 1 ποτ. κρασί άσπρο, ξηρό
- 1 ποτ. ψαρόζουμο
- Λίγο σκόρδο
- Λίγο αλεύρι
- Ούζο
- 1 μάτσο χόρτα, άγρια
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα χόρτα.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το ζωμό ψαριού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνουμε τα χόρτα με λεμόνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για 4 λεπτά ακόμα.
Σε ξεχωριστό τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες.
Προσθέτουμε αλάτι, σκόρδο και λίγο αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.
Σβήνουμε με ούζο.
Τέλος, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κόλιανδρο το ρίχνουμε πάνω από τις γαρίδες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε το φρικασέ με οποιοδήποτε μυρωδικό της αρεσκείας μας.
Άλλες συνταγές
- Χοιρινό φρικασέ, σπιτική συνταγή!
- Πεντανόστιμο αρνάκι φρικασέ
- Απολαυστικά μανιτάρια φρικασέ με ταχινολέμονο
- Ριζότο θαλασσινών, νηστίσιμο όνειρο!
- Μελιτζάνες με θαλασσινά, ο ορισμός της γεύσης!