Αρνάκι φρικασέ για την Ανάσταση, αντί για μαγειρίτσα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι μας η μαγειρίτσα. Επειδή όμως δεν την τρώνε όλοι, προτείνουμε μια εναλλακτική συνταγή που θα σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια. Νόστιμο αρνάκι φρικασέ για την ανάσταση. Η καλύτερη σούπα που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό αρνάκι γάλακτος
  • Ηλιέλαιο, για το σοτάρισμα
  • 1 μισή κούπα αλεύρι
  • 2 ασπράδια
  • 1 κρόκο
  • 1-2 λεμόνια
  • 2 μαρούλια
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσ. Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ φυτίνη

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, αγοράζουμε 1 μισή κιλό αρνάκι γάλακτος, το πλένουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει.

Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε ηλιέλαιο, αλευρώνουμε τα κομμάτια από το αρνάκι και σοτάρουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές.

Ένα-ένα τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα μας, βάζοντας αλάτι πιπέρι και ζεστό νερό και βράζουμε έως ότου μαλακώσει το κρέας μας.

Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τα κομμάτια και έχοντας πλύνει τα μαρούλια τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια το κόβουμε σε κομμάτια αναλόγως το πόσο χοντρά ή λεπτά θέλουμε να είναι.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε νερό αναλόγως το πόσο θέλουμε να έχει πολύ ή λίγο και μια κουταλιά της σούπας φυτίνη και μόλις είναι έτοιμα σβήνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Κρατάμε μιάμιση κούπα ζωμό και χτυπάμε δύο ασπράδια στο μίνι πίμερ ή στο μίξερ χειρός και μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας, ρίχνουμε τον ένα κρόκο αυγού και λίγο λίγο το ζωμό για να μη μας κόψει.

Στύβουμε και τον χυμό από ένα λεμόνι και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας από κάτω προς τα πάνω για να μην μας κόψει.

Τέλος, τοποθετούμε και το κρέας κουνάμε για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το σωστό θωράκισμα του κρέατος είναι η μισή επιτυχία του φαγητού. Για να θωρακίσουμε το κρέας, το στεγνώνουμε καλά πρώτα, με απορροφητικό χαρτί.

Σχετικές συνταγές

 

Η συνταγή προέρχεται από το ewoman.gr το οποίο ευχαριστούμε

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (9 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας