Γεμιστά σνίτσελ με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί, σκέτη απόλαυση!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/05/2022

Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε τα σνίτσελ. Γεμιστά με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί είναι απλά μοναδικά! Συνοδέψτε τα με ρυζάκι και θα έχετε φτιάξει το πιο ξεχωριστό γεύμα!

Υλικά συνταγής 

  • 4 μεγάλες, λεπτές φέτες μοσχαρίσιο σνίτσελ (400 γρ.)
  • 150 γρ. τυρί φοντίνα
  • 150 γρ. σπανάκι, βρασμένο
  • 80 γρ. μανιτάρια
  • Παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Φρυγανιά, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγο με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Τα αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε κυβάκια τη φοντίνα.

Χοντροκόβουμε το σπανάκι και το βάζουμε σ’ ένα τηγάνι, μαζί με 30 γραμμάρια βούτυρο, 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα και αλάτι.

Έπειτα χτυπάμε τις φέτες του κρέατος, με βρεγμένο γουδοχέρι, για να πλατύνουν και να πάρουν ομοιόμορφο σχήμα.

Μοιράζουμε σε κάθε φέτα κρέατος, σπανάκι, μανιτάρια και φοντίνα και μετά, τη διπλώνουμε στα δύο και κλείνουμε τα «πορτοφόλια» που σχηματίστηκαν, πιέζοντας της άκρες.

Κατόπιν, περνάμε τα γεμιστά σνίτσελ, διαδοχικά, από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένη φρυγανιά.

Τέλος, τηγανίζουμε τα σνίτσελ με άφθονο ελαιόλαδο και βούτυρο, τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Τα γεμιστά σνίτσελ είναι πανέτοιμα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Το τηγάνισμα των γεμιστών σνίτσελ θα πρέπει να γίνει σε μέτρια φωτιά, για να μην καούν απ’ έξω, πριν λιώσει το τυρί της γέμισης.
  • Αντί για φοντίνα μπορούμε να βάλουμε κασέρι ως γέμιση.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας