Κοτόπουλο στον φούρνο, με γέμιση που θα σας τρελάνει!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 05/10/2019

Αυτή εδώ η συνταγή για κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό είναι μια πολύ ωραία πρόταση για κυριακάτικο οικογενειακό φαγητό, αν και λιγάκι πιο προχωρημένη αφού η γέμιση είναι μια πανδαισία λαχανικών και μπαχαρικών που απογειώνει τη γεύση του κοτόπουλου. Έκτος όμως από τη γεύση, είναι πολύ καλό για τη διατροφή μας, αφού το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει πρωτεΐνη και βιταμίνες ενώ είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά. Άρα σε ένα πιάτο έχουμε υγιεινή διατροφή και απόλαυση! Ακόμα να το δοκιμάσετε;

Υλικά Συνταγής

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο (όχι κομμάτια)
  • ¼ του κιλού αρακά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγη κανέλα
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγος μαϊντανός
  • 1 λεμόνι
  • 2 κιλά πατάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας, μέσα αλλά και έξω.

Το ανοίγουμε από το στήθος ελαφρά, ώστε να πλυθεί καλά, άλλα και για να βάλουμε την γέμιση αργότερα.

Έπειτα το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι.

Κόβουμε σε φέτες το λεμόνι και το βάζουμε μέσα και έξω στο κοτόπουλο.

Στην συνέχεια, βράζουμε τον αρακά μας σε μια κατσαρόλα μόνο με νερό. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει τελείως. Ίσα ίσα να μαλακώσει λίγο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το μισό βούτυρο, τον αρακά, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι αφού τα έχουμε ψιλοκόψει πρώτα.

Τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο πιπέρι και μπαχάρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο και το ανακάτεμα για 10 λεπτά, μέχρι τα υλικά να πάρουν χρώμα.

Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση μας να κρυώσει λιγάκι.

Τοποθετούμε όλη την γέμιση μέσα στο κοτόπουλο, το ράβουμε και το βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού.

Αμέσως μετά πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε πάνω τους το υπόλοιπο βούτυρο, αφού το έχουμε λιώσει πρώτα, λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι και αν θέλουμε λίγο λεμόνι ακόμα.

Τέλος βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί, ανακατεύοντας σταδιακά τις πατάτες μας και γυρνώντας το κοτόπουλο μια-δυο φορές για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές σωστά. Αυτό θα μας πάρει περίπου μιάμιση ώρα.

Μόλις το κοτόπουλο ροδίσει και από τις δυο πλευρές και είναι σωστά ψημένο, σβήνουμε τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και αυτό ήταν, είναι έτοιμο!

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την γέμιση μας λίγο πιο πικάντικη, προσθέτοντας λίγη καυτερή πιπεριά.
  • Μπορούμε να γαργαρίσουμε τις πατάτες μας με λίγο θυμάρι πριν το ψήσιμο!

Άλλες συνταγές με κοτόπουλο

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας