Μυζηθρόπιτα με δυόσμο, που μοσχοβολάει

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας για μαγειρική, ήρθε η ώρα να στρωθείτε στη δουλειά. Φτιάξτε μια αρωματική συνταγή. Νόστιμη μυζηθρόπιτα με δυόσμο. Θα μοσχοβολήσει σίγουρα όλο το σπίτι σας. Κατάλληλη για όλες τις ώρες της ημέρας!

 Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη (ανθότυρο)
  • 4 αυγά
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Ελαιόλαδο, για τα φύλλα
  • 450 γρ. φύλλο κρούστας (1 πακέτο)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, λαδώνουμε σε μεγάλο ταψί ένα-ένα τα φύλλα και τα στρώνουμε ακτινωτά (6 κάτω).

Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα στα φύλλα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα.

Στρώνουμε σουρωτά τα φύλλα.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λίγο νερό και χαράζουμε σε κομμάτια.

Τέλος, ψήνουμε τη μυζηθρόπιτα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Μπορούμε αντί για ανάλατη μυζήθρα, να χρησιμοποιήσουμε ξινομυζήθρα, φέτα ή όποιο άλλο λευκό τυρί θέλουμε. Στην περίπτωση αυτή, παραλείπουμε το αλάτι για να μην βγει πολύ αλμυρή.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (13 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας