Σφουγγάτο με άρωμα Χίου

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια! Δοκιμάστε αυτό το πεντανόστιμο σφουγγάτο από τη Χίο και δε θα χάσετε. Ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα που μπορείτε να το απολαύσετε κάθε στιγμή.

Υλικά συνταγής

  • 4-5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • Τυρί, τριμμένο
  • 1 φέτα ψωμί, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα τρίβουμε το κρεμμύδι με το αλάτι, προσθέτουμε το δυόσμο, το πιπέρι, το αλεύρι, το τριμμένο τυρί και το ψωμί.

Ανακατεύουμε καλά.

Χτυπάμε ξεχωριστά τ' αυγά.

Στη συνέχεια, ανάβουμε τη φωτιά και αφού κάψει το ελαιόλαδο, βάζουμε τ' αυγά στο προηγούμενο μείγμα κι ανακατεύουμε.

Τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει.

Έπειτα, φτιάχνουμε την επιφάνεια και αφού ψηθεί η μια πλευρά, αναποδογυρίζουμε απ' την άλλη.

Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε, ώστε να στραγγίσει.

Το σφουγγάτο μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να συνοδέψουμε το σφουγγάτο με λίγο στραγγιστό γιαούρτι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: