Τα καλύτερα κρεμμυδοπιτάκια που έχετε φάει!

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που θα σας αρέσει πολύ και σίγουρα θα θέλετε να ξαναφτιάξετε. Τα καλύτερα κρεμμυδοπιτάκια που έχετε φάει. Λαχταριστά και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 1 μισή κιλό μοβ κρεμμύδια, χοντροτριμμένα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 6 κ.σ. περίπου ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. μάραθο, ψιλοκομμένο

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι, σκληρό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ρακή
  • 2 ποτ. περίπου νερό, χλιαρό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ετοιμάζουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Στην συνέχεια, βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα κρεμμύδια με 2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι και τα αναμειγνύουμε καλά με τα δάχτυλα μας.

Αφήνουμε τα κρεμμύδια με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Προσθέτουμε το δυόσμο, το μάραθο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

Κατόπιν, ανοίγουμε το φύλλο (μέτριο στο πάχος) και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια.

Βάζουμε στην άκρη του κάθε κομματιού 1 με 2 κουταλιές γέμιση και κλείνουμε το πιτάκι, σε σχήμα μισοφέγγαρου.

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Τέλος, ψήνουμε τα κρεμμυδοπιτάκια σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν (για 20 λεπτά περίπου).

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρακή με ξύδι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής