Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τεροπτάρια Σκύρου, το πιο νόστιμο έδεσμα. Συνοδεύουν πολλές στιγμές της Σκυριανής καθημερινότητας! Τα προσφέρουν συνήθως ως κέρασμα αλλά και για φαγητό, ενώ εθιμοτυπικά τα φτιάχνουν και σε γιορτές όπως τα Θεοφάνεια κι οι Απόκριες. Απλά μοναδικά!
Υλικά συνταγής
Για το φύλλο:
- 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 φλ. χλιαρό νερό
- 1 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 50 γρ. τραχανά γλυκό
- 1 φλ.κ. ρύζι
- 1 μπολ μυζήθρα
- Πιπέρι
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, μουλιάζουμε τον τραχανά σε νερό να μαλακώσει κι έπειτα τον βράζουμε μαζί με το ρύζι κι αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τη μυζήθρα και το πιπέρι.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 2 εκατοστών.
Σε κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλιά σούπας από το μείγμα ρυζιού-τραχανά -μυζήθρας, τυλίγουμε 3-4 φορές και το κόβουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες και τέλος τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρονται σκέτα ή με μέλι και κανέλα!
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρύζι Καρολίνα η γλασέ.
Άλλες συνταγές
- Μαμούλια, τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά από τη Χίο!
- Σπιτικές τηγανίτες με μέλι, τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
- Ξεροτήγανα με μέλι, ένα πανεύκολο γλύκισμα
- Τηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι, όπως στην Κρήτη