Υλικά Συνταγής
Η συνταγή με άρωμα μαμάς. Αρακάς με χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα, το παραδοσιακό, λαδερό φαγητό που θα λατρέψετε! Όταν ο αρακάς παντρευτεί με τα χωριάτικα λουκάνικα, τις πατατούλες και τα καροτάκια, η γεύση του απογειώνεται και μπορεί να γίνει ως και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών που δεν ήθελαν ούτε να τον ακούσουν!!!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακά καθαρισμένο
- 2 μεγάλα ή 4 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα (καπνιστά κατά προτίμηση)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 2-3 πατάτες
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2-3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4-5 κομμάτια λιαστή ντομάτα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά σε μια κατσαρόλα πλατιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Όταν γίνει το κρεμμύδι διάφανο, κόβουμε σε κομμάτια τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε και προσθέτουμε σε λίγο τις πατάτες, τα καρότα και την πιπεριά και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε τα λαχανικά να τσιγαριστούν λιγάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε το νερό και έπειτα αφού πάρει μια βράση, μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτοντας τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό.
Τέλος ψήνουμε για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς Κελσίου, προσέχοντας να μη σωθεί το νεράκι και να χυλώσει η σάλτσα του.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά.
Άλλες συνταγές
- Αρακάς λαδερός, της γιαγιάς Ελένης
- Αρακάς κοκκινιστός
- Λουκάνικα με ρεβίθια, η διαφορετική συνταγή!
- Απολαυστικά λουκάνικα με φακές