Υλικά Συνταγής
Η φανουρόπιτα είναι ένα γλύκισμα, με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι την πρόσφεραν οι πιστοί για να πραγματοποιηθεί η «φανέρωση» αντικείμενων ή ανθρώπων που έψαχναν. Τα υλικά της πρέπει να είναι ένας μόνος αριθμός και να είναι όλα νηστίσιμα. Αυτή εδώ είναι η κλασική και πολύ εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα με 9 υλικά.
Υλικά Συνταγής
- 6 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια σταφίδες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό από 5 πορτοκάλια
- 2 ποτηράκια του λικέρ κονιάκ
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλο
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Έπειτα χτυπάμε το λάδι μας μαζί με τη ζάχαρη έτσι ώστε να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψάκι, το λαδώνουμε καλά και χύνουμε μέσα το έτοιμο μείγμα της φανουρόπιτάς μας.
Τέλος, βάζουμε το ταψί να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στον αέρα.
Προσοχή, ο χρόνος ψησίματος της φανουρόπιτας μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τον φούρνο.
Μόλις ροδοκοκκινίσει η φανουρόπιτα τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Η φανουρόπιτα μας είναι έτοιμη. Βοήθεια μας!
Η ιστορία της φανουρόπιτας
Άλλες συνταγές για φανουρόπιτα