Γαλοπούλα με κάστανα, η Αμερικάνικη συνταγή

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 28/12/2022

Μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε και να σερβίρετε στους καλεσμένους σας τις γιορτές. Νόστιμη γαλοπούλα με κάστανα, όπως την φτιάχνουν στην Αμερική. Γευστική και εύκολη στην εκτέλεση. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ποτ. γάλα
  • 600 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • Λίγο κουκουνάρι
  • Λίγη κανέλα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, αποψύχουμε, πλένουμε και καθαρίζουμε τη γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση της γαλοπούλας. Σε μια κατσαρολίτσα, βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα εντόσθια και όταν σοταριστούν, ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα και ύστερα από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το κουκουνάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις πάρουν μερικές βράσεις κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε τη γαλοπούλα και τη ράβουμε καλά. Είναι σημαντικό να μην αφήσουμε κενά στο ράψιμο ώστε να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο...

Έπειτα τρίβουμε τη γαλοπούλα με τη λεμονόκουπα, τη βάζουμε σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Όταν ροδίσει σβήνουμε το φαγητό μας με τον χυμό του λεμονιού.

Μόλις γίνει η γαλοπούλα, κόβουμε τον σπάγκο, αφαιρούμε τη γέμιση, και τέλος σερβίρουμε στην ίδια πιατέλα τη γέμιση και τη γαλοπούλα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Στην αρχή, πριν βάλουμε τη γέμιση μέσα στη γαλοπούλα, μπορούμε να κάνουμε το εξής κόλπο αν θέλουμε για να είναι πιο μαλακό το κρέας. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο, ώστε να είναι υγρό και μετά ανασηκώνουμε την πέτσα της γαλοπούλας (με τα χέρια μας!) και χώνουμε βούτυρο ανάμεσα στο κρέας και στην πέτσα. Είναι δύσκολο αλλά γίνεται! 
  • Καλό είναι για το ράψιμο της γαλοπούλας να χρησιμοποιήσουμε βαμβακερό σπάγκο και βέβαια όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει λόγω της ανάπτυξης θερμοκρασίας μέσα στον φούρνο και δε θα κρατήσει τη γέμιση. Επίσης, θα χρειαστούμε μια σακοράφα για το ράψιμο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γαλοπούλα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας