Γίγαντες τηγανιτοί, η παρέα για το ουζάκι σας!

Υλικά συνταγής

Ένας υπέροχος μεζές που κάνει την διαφορά. Γίγαντες τηγανιτοί, η παρέα για το ουζάκι σας! Είναι πολύ νόστιμοι και σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, βάζουμε τα φασόλια μέσα σε νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν 24 ώρες.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει με αλάτι και λίγο πιπέρι.

Στη συνέχεια τα βράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν πολύ καλά.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε λίγα-λίγα σε σακούλα με αλεύρι και έπειτα τα αλευρώνουμε.

Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε τρυπητό και τα κοσκινίζουμε λίγο, να φύγει η περίσσεια του αλευριού.

Μετά, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τέλος τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει η περίσσεια του ελαιόλαδου.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τους τηγανητούς γίγαντες με ταραμοσαλάτα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για γίγαντες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: