Υλικά Συνταγής
Η συνταγή που κλέβει τις εντυπώσεις. Αυτά τα μανιτάρια, πήραν το όνομα τους από τον σπουδαίο Γάλλο ποιητή Γκιγιώμ Απολλιναίρ. Είναι ο ορισμός της νοστιμιάς! Έχουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα και για καλή μας τύχη ευδοκιμούν και στην Ελλάδα. Εμφανίζονται το φθινόπωρο, από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, σε μέρες με ηλιοφάνεια μετά από βροχή. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και όποιο άλλο είδος θέλετε. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά αμανίτες καισαρικούς
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες θυμάρι, τριμμένο
- 1 ποτ. κρασί λευκό
- Χυμό 2 λεμονιών
- 1 ποτ. νερό
- Μισό φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι, σε κόκκους
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σκουπίζουμε τα μανιτάρια με καθαρό πανί και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις αχνίσει ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τα σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί, έπειτα ρίχνουμε το χυμό λεμονιών, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη και τέλος μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να ρεντουίρει η σάλτσα.
Τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια ζεστά μόνα τους ή ως συνοδευτικό κρέατος ή και κρύα μέσα στο ζουμί τους.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μανιτάρια
- Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο, εύκολα και νόστιμα!
- Μανιτάρια με κόκκινη σάλτσα
- Μανιτάρια αλα κρεμ, νοστιμότατα!
- Απολαυστικά γεμιστά μανιτάρια!
- Απολαυστικά μανιτάρια φρικασέ με ταχινολέμονο