Πατάτες και Σπανάκι Ογκρατέν, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 05/02/2023

Μια συνταγή που θα λατρέψετε. Πατάτες και σπανάκι ογκρατέν, η απόλυτη νοστιμιά! Ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να σταθεί ως κυρίως πιάτο ή και ως συνοδευτικό. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • Μισή κούπα ελαιόλαδο και βούτυρο (μισό ελαιόλαδο - μισό βούτυρο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 700 γρ. σπανάκι, ζεματισμένο
  • 700 γρ. πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες και ελαφρά τηγανισμένες
  • 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα ζωμό κρέατος
  • 1μισή κούπα μπεσαμέλ
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό κρέατος και βράζουμε έως ότου σφίξει η σάλτσα.

Σ' ένα πυρέξ στρώνουμε τις μισές πατάτες, από πάνω το μισό σπανάκι και από πάνω τη μυζήθρα.

Έπειτα ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση πατάτες, σπανάκι και μυζήθρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και βάζουμε από πάνω τη μπεσαμέλ.

Τέλος βάζουμε το πυρέξ σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου και ψήνουμε το φαγητό έως ότου ροδίσει.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν σερβίρουμε το ογκρατέν ως κυρίως πιάτο, μπορούμε να προσθέσουμε στις στρώσεις όποιο ψητό πουλερικό ή κρέας θέλουμε.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας