Υλικά Συνταγής
Στην Ιταλία αυτή η σούπα ονομάζεται «Minestrade Lentiche». Η minestra είναι μια σούπα που μαγειρεύεται με φακές και ζυμαρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ζυμαρικά θέλουμε και σε όποιο σχήμα (κοχύλια, βίδες, πένες, κλπ.). Απλά μοναδική!
Υλικά συνταγής
- 4 λωρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 2 κλ. σέλερι, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. πάστα ή σπαγγέτι, σε μικρά κομματάκια
- 350 γρ. φακές, στραγγισμένες (κονσέρβα)
- 5 φλ. ζωμός κρέατος, ζεστός
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε το μπέικον σε φαρδύ τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι.
Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρχίσει να ροδίζει το μπέικον.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ώσπου να καλυφθούν από το ελαιόλαδο.
Έπειτα προσθέτουμε τις φακές και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 12 με 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
Κατόπιν βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.
Τέλος μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ για σούπα και σερβίρουμε αμέσως.
Η σούπα με φακές και ζυμαρικά είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αν χρησιμοποιήσουμε φακές από σακουλάκι και όχι κονσέρβα, προσθέτουμε τον ζωμό και τις φακές πριν από τα ζυμαρικά και βράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές. Μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 12 με 15 λεπτά ακόμα.
- Αντί για ζωμό κρέατος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών.
Άλλες συνταγές
- Φακές σούπα
- Κινέζικη σούπα με ζυμαρικά και καβουρόψιχα
- Η πιο χορταστική σούπα με όσπρια
- Διαφορετική σούπα με κρέας, αρωματικά και γιαούρτι