Σούπα φακές με ζυμαρικά, η συνταγή από την Ιταλία!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 07/02/2023

Στην Ιταλία αυτή η σούπα ονομάζεται «Minestrade Lentiche». Η minestra είναι μια σούπα που μαγειρεύεται με φακές και ζυμαρικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε ζυμαρικά θέλουμε και σε όποιο σχήμα (κοχύλια, βίδες, πένες, κλπ.). Απλά μοναδική!

Υλικά συνταγής

  • 4 λωρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κλ. σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. πάστα ή σπαγγέτι, σε μικρά κομματάκια
  • 350 γρ. φακές, στραγγισμένες (κονσέρβα)
  • 5 φλ. ζωμός κρέατος, ζεστός
  • 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά βάζουμε το μπέικον σε φαρδύ τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι.

Τηγανίζουμε για 4 με 5 λεπτά ανακατεύοντας, ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρχίσει να ροδίζει το μπέικον.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ώσπου να καλυφθούν από το ελαιόλαδο.

Έπειτα προσθέτουμε τις φακές και τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 12 με 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Κατόπιν βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.

Τέλος μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ για σούπα και σερβίρουμε αμέσως.

Η σούπα με φακές και ζυμαρικά είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν χρησιμοποιήσουμε φακές από σακουλάκι και όχι κονσέρβα, προσθέτουμε τον ζωμό και τις  φακές πριν από τα ζυμαρικά και βράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές. Μετά προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 12 με 15 λεπτά ακόμα.
  • Αντί για ζωμό κρέατος  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό λαχανικών.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας