Τραγανό Χανιώτικο μπουρέκι

Υλικά συνταγής

Μια νόστιμη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ. Τραγανό Χανιώτικο μπουρέκι. Με απολαυστική γέμιση που λιώνει στο στόμα. Φτιάξτε το και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

Για τη γέμιση

  • 1 μισή κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μισή κιλό κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 φλ. περίπου ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. στάκα
  • Σουσάμι, για πασπάλισμα

Για το φύλλο

  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μισό κ.γλ. αλάτι
  • 1 ποτ. κόκκινο κρασί
  • 1 ποτ. περίπου νερό, χλιαρό

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, ετοιμάζουμε το φύλλο.

Ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Στην συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 μέτρια φύλλα.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.

Απλώνουμε μέσα στις στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τη μυζήθρα.

Έπειτα ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο κασέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω.

Κατόπιν, περιχύνουμε το μπουρέκι με το ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τέλος, κόβουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 1 με 1 μισή ώρα, σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το μπουρέκι μας ζεστό.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής