Τρίγωνα με κρέμα, του ονείρου!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 16/06/2023

Η συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Τρίγωνα με κρέμα. Σιροπιαστά, βουτυράτα με τραγανό φύλλο κρούστας και μια κρέμα όνειρο. Η συνταγή είναι για 14 μεγάλα ή 28 μικρά τρίγωνα. Απλά μοναδικά!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι

  • 1 μισή κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 2 κ.σ. γλυκόζη

Για τη γέμιση

  • 2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 4 κροκάδια
  • 2 κούπες γάλα
  • Λίγη βανίλια
  • 2 κ.σ. βούτυρο, σε κομματάκια
  • 1 κούπα σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά απλώνουμε ένα φύλλο, αλείφουμε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε το άλλο μισό επάνω σ' αυτό.

Βουτυρώνουμε και πάλι το μισό και διπλώνουμε άλλη μια φορά προς την ίδια κατεύθυνση. Έτσι σχηματίζεται μια μακριά λωρίδα.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με βούτυρο.

Για να κάνουμε μικρά τρίγωνα, κόβουμε τα φύλλα στη μέση και στο κάθε μισό φύλλο, κάνουμε δύο διπλώματα, όπως και προηγουμένως.

Έτσι σχηματίζονται στενότερες λωρίδες.

Σηκώνουμε τη μια άκρη κάθε λωρίδας και διπλώνουμε, να σχηματιστεί τρίγωνο.

Συνεχίζουμε διπλώνοντας πολλές φορές, μια δεξιά και μια αριστερά, ώσπου να τελειώσει η λωρίδα.

Όσο φύλλο περισσεύει, χωρίς να φθάνει να καλύψει μια επιφάνεια του τριγώνου, το κόβουμε και το πετάμε.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ανάλογα με τον αριθμό των φύλλων, γίνονται ισάριθμα μεγάλα τρίγωνα ή διπλάσια μικρά.

Στη συνέχεια τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με την τελευταία διπλωμένη άκρη προς τα κάτω.

Βουτυρώνουμε τις επιφάνειες και ψήνουμε τα τρίγωνα στους 200 βαθμούς Κελσίου, μισή ώρα περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν πολύ καλά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μ' ένα μαχαίρι, σχίζουμε το επάνω μέρος κι αφαιρούμε με προσοχή αρκετό από το εσωτερικό, ώστε να σχηματισθούν χωνιά.

Έπειτα τα αραδιάζουμε το ένα πλάι στο άλλο.

Βράζουμε 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι, ώσπου να το πιουν και να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.

Χτυπάμε ελαφρά τα κροκάδια με 1/4 κούπας γάλα, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

Κατόπιν βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ζωηρά. Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά επί 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Η κρέμα πρέπει να βράσει καλά, για να μη μυρίζει το αλεύρι.

Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τη βανίλια και το βούτυρο. (Αν η κρέμα γίνει σφικτή, την αραιώνουμε, προσθέτοντας λίγο γάλα).

Αν γίνει αραιή και δεν πήζει, διαλύουμε λίγο ακόμη κορν φλάουρ σε δύο κουταλιές γάλα και το προσθέτουμε στην κρέμα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να πήξει.

Αν η κρέμα σβολιάσει, την περνάμε από λεπτή σίτα ή τη χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Για να μην πιάσει κρούστα, κολλήστε στην επιφάνεια ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.

Όταν κρυώσει εντελώς, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε απαλά μέσα στην κρέμα τη σαντιγί.

Τέλος τη βάζουμε σε κορνέ και γεμίζουμε τα χωνιά λίγο πριν τα σερβίρουμε και τα αφήνουμε να σταθούν στην κατάψυξη, όχι περισσότερο από 15 λεπτά.

Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Τα τρίγωνα με κρέμα είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Εναλλακτικά μπορούμε να γεμίσουμε τα χωνιά με παγωτό.
  • Την κρέμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να τη βάλουμε σε μπολάκια και να τη σερβίρουμε κρύα ή να τη χρησιμοποιήσουμε, για να φτιάξουμε τούρτες, κορνέ και άλλα γλυκίσματα. Διατηρείται στο ψυγείο 2 μέρες. Δε συνιστάται να βάλουμε την κρέμα στην κατάψυξη.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας